Biography

Mireia Guitart 

Mireia Guitart , és llicenciada en Belles Arts (2002) per la Universitat de Barcelona i té un màster Museums and Galleries in Education (2006) de l’Institute of Education, UCL. El seu primer contacte professional amb el món de l’art va ser a la Galeria Ferran Cano de Barcelona. Després, visqué una llarga temporada a Londres, on va treballar al departament d’Educació de la Tate Modern produint tallers, cursos i recursos educatius per a tot tipus de públics; i al Samsung Digital Discovery Centre i programa familiar del Museu Britànic fent servir noves tecnologies. En ambdós museus va participar en projectes de recerca sobre educació i públics.

La seva pràctica artística també s’enfoca cap a l’àmbit social i treballant des de la fotografia i el gravat posa èmfasi en la col·laboració amb altres disciplines.

Ha participat a exposicions col·lectives a Regne Unit, Alemanya i Espanya, on destaquen entre altres Artistes COLBACAT 2012, Col.legi Official Disseny Grafic de Catalunya, Barcelona, A Catalan Weekend, curated by SinFinCinema, Rich Mix, London, What art does? Was Macht Kunst?, The Library and VHS Langenhagen, Alemanya, Bicentenary Open Exhibition (2011),  Dulwich Picture Gallery, London, SOUP is Touched. (2010) Tate LiverpoolIndependents Festival. 6th Liverpool Biennale.

Al 2006 va guanyar la beca per a la producció artística Grant for the Arts Award (Individual). Arts Council of England.

Col·leccions: University of Leicester, King’s College London, col·leccions privades.

Publicacions: 

  • A prospectus for arts and health.  Arts Council of England.  Department of Health. 2007.  ISBN: 97807287190.
  • Col.lecció Es Baluard, 2019. Es Baluard museu d’art modern i contemporani de Palma. ISBN: 978-84-94-9988-1-2
  • Ells i Nosaltres, 2018. Es Baluard Museu d’art modern i contemporani de Palma. ISBN: 978-84-948409-7-5