Collaborations with artists

Nada tan invisible (Es Baluard Museu/Casal Solleric 2019)


Del 17 al 24 de gener i del 13 al 16 de febrer de 2019
Lloc: Observatori. Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma
Dirigit a: Estudiants o professionals en l’àmbit de les arts, Història de l’Art, Comunicació, Història, Antropologia, Sociologia, Arquitectura, col·lectius artístics, activistes i socials…, així com a tota persona interessada en l’art públic i la relectura crítica del monument i la memòria col·lectiva
 
«NADA TAN INVISIBLE» és un projecte de Rogelio López Cuenca i Elo Vega que reuneix una sèrie de treballs recents realitzats en comú alhora que proposa una investigació específica de la ciutat de Palma. Per això, es realitzarà una exposició al Casal Solleric (que s’inaugurarà el 25 de gener de 2019) i un treball específic al voltant de la ciutat de Palma i de qüestions lligades al monument i la seva simbologia. La dinamització i activació del projecte respecte a la ciutat es desenvoluparà vinculada a Es Baluard a través d’un taller i una mostra-presentació dels resultats.
Tot considerant que els monuments simbolitzen, expressen i imposen no només les condicions de la relació entre nosaltres i ells, sinó també entre el present i el passat -cap on es projecten a la recerca de legitimitat-, el taller planteja un apropament crític a la lògica monumental, interrogant i qüestionant l’autoritat d’una veu que diu parlar en nom de tots: rastrejar, darrera de la façana naturalitzada de la seva autoritat, les petjades del silenciament i l’ocultació dels conflictes i tensions propis d’una societat progressivament diversa i plural.
Dirigit pels artistes Rogelio López Cuenca i Elo Vega, el taller està obert a tota persona interessada a desenvolupar una investigació sobre l’escultura pública i els monuments i generar un espai pedagògic col·lectiu, crític i creatiu sobre l’estètica i les funcions del monument com a dispositiu ideològic.
 
Rogelio López Cuenca
www.lopezcuenca.com
 
Elo Vega
www.elovega.net

Presentació dels resultats del taller, Es Baluard Museu febrer 2019


A.S.S.E.M.B.L.Y, Tate Modern (2016-2018)

A.S.S.E.M.B.L.Y
Schoolchildren from across the UK are first public visitors to the new Tate Modern – Press Release | Tate
Des del departament d’escoles i professorat vam convidar més de 3.000 escolars provinents de 100 escoles de tot el Regne Unit, que van tenir l’oportunitat de gaudir del nou edifici de la Tate Modern abans de que obrís al públic. L’equip d’educació en col·laboració amb els artistes Bob & Roberta Smith i Emma McGarry van dissenyar les activitats que animaven als participants a fer preguntes, formar-se opinions i expressar les seves idees a través de l’art. A partir d’aquest esdeveniment es va crear el punt de trobada i pàgina web Why Study Art? On l’alumnat, professorat, artistes i figures de la cultura debateixen perquè creuen que l’educació artística és important.

All schools should be Art Schools, collaboration with Bob and Roberta Smith.


Diggin’ the Gallery, Tate Britain (2017)

Projecte inspirat per videojoc Minecraft, mode: survival i aventura per a joves and necessitats especials i les seves. Vaig participar en el grup de recerca transversal amb altres departaments de Tate per portar a terme un projecte inclusiu en col·laboració amb varies entitats educatives i socials. Es podia disfrutar des d’activitats de dansa inspirades per les obres d’art, fins a activitats amb materials per potenciar la creativitat i noves tecnologies. L’esdeveniment va acabar en una desfilada per compartit les experiències, creacions, idees i trajectes amb la resta dels visitants del  museu.

https://www.tate.org.uk/whats-on/tate-britain/course/teachers-courses-2016-17/diggin-gallery-adventure